Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 2ας ΜΑΡΤΙΟΥ  2016  ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ :
1. Η αποκατάσταση  των ζημιών της ανάπλασης (που είναι και επικίνδυνες) έπρεπε να έχει  ήδη γίνει  προ πολλού, τα  της  παραλαβής του έργου δε ας τα βρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.
2. Όσον αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου Πήδημα-Άγιος Φλώρος ώστε να γίνονται ποδηλασίες φυσικά και το  επικροτούμε να γίνει, αφού μάλιστα στην ανάδειξή του  ως δρόμου ποδηλασίας πρωτοστάτησαν  οι  σύλλογοι των χωριών αυτών (ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ "Ο ΠΑΜΙΣΟΣ" ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ)  πραγματοποιώντας την πρώτη ποδηλασία  στην διαδρομή αυτή την 27η  Οκτωβρίου 2013 με συνεπικουρεία και των δύο κοινοτήτων, εξέδωσαν μάλιστα  και σχετική αφίσσα που παρατίθεται για του λόγου το αληθές. Γιά δε τον ποδηλατόδρομο που έγινε όχι μόνον πετάχτηκαν άσκοπα χρήματα αλλά θα μπορούσαν να έχουν εξωραϊσθεί όλες οι πηγές του χωριού με αυτά.
Τώρα απλά θα παραμένει ως μιά άνευ λόγου, αν όχι επικίνδυνη (ποδηλασία γινόταν μιά χαρά και πριν), ασφαλτωμένη υπερύψωση που σύντομα θα διαρρηχθεί  από τα δένδρα.
3. Επίσης σχετικά με την δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας τις μέρες αυτές θα πρέπει να γίνει γνωστό, ότι τα εκατοντάδες δένδρα που βρίσκονται φυτευμένα στις όχθες, στο Δημοτικό Σχολείο  και τη γύρω περιοχή στο χωριό, που δίνουν αυτή την όμορφη αίσθηση και χαίρονται όλοι(πλατάνια , ιτιές, ευκάλυπτοι κ.ά.), είναι φυτευμένα απο το Σύλλογο του χωριού, ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ "Ο ΠΑΜΙΣΟΣ", σε μιά υπερπροσπάθεια που ξεκίνησε το 1981 και έδοσε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, αλλά με πρόγραμμα ,σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και κατεπιλογή ειδών και θέσεων, ώστε να εξασφαλίζεται το καλύτερο αποτέλεσμα.
 Η δενδροφύτευση που έγινε κατά την ανάπλαση από τους τότε αρμόδιους, εγινε άσκοπα, απρογραμμάτιστα και  με κακά μάλιστα αποτελέσματα που φαίνονται στην παρατιθέμενη φωτογραφία και ως προς τα είδη και ως προς την τοποθεσία  φύτευσης.
  Το ίδιο ,άστοχη είναι  και η δενδροφύτευση που έγινε τις μέρες αυτές από τον Δήμο Καλαμάτας από ευκαλύπτους και λεύκες στις απότερες όχθες της νέας κοίτης του ποταμού. Και αυτό διότι θα πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι από ετών ο Σύλλογός μας ζήτησε στο θέμα αυτό τη συμβολή των αρμοδίων του Υπουργείου Περιβάλλοντος οι οποίοι, αφού έκαναν και  επιτόπια επίσκεψη, παρατήρησαν και συνέστησαν τα εξής :
  α) η περιοχή έχει κορεσθεί απο ευκαλύπτους οι οποίοι ναι μεν απομακρύνουν τα κουνούπια είναι όμως ένα ξενόφερτο είδος που δεν βοηθά αλλά διαταράσσει  την οικολογική αλυσίδα και 
  β)  τα είδη που έχει ανάγκη η περιοχή και είναι φιλικά προς το περιβάλλον  είναι πλατάνια και ιτιές, απόδειξη ότι φύονται  πολλές φορές και μεγαλώνουν μόνα τους στους χώρους αυτούς.
Αυτό και πράττει από τότε ο Συλλογός μας διασφαλίζοντας τα πιό πάνω αναφερθέντα από τους αρμοδίους.
Ας πράξουν το ίδιο και οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας λοιπόν  σε μιά ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή όπως του χωριού μας.
                                                                   
                                                                    ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ  ΕΝΩΣΗ  ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ
                                                                                           "Ο ΠΑΜΙΣΟΣ"







                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου