Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Αύριο Σαββάτο πρωΐ 1η Απριλίου 2017 : Καθαρισμός του μικρού τμήματος του δρόμου που απέμεινε και οδηγεί στο ιστορικό εκκλησσάκι του χωριού μας "Άνω Άγιος Χαράλαμπος"
Παρακαλούνται όλοι να βοηθήσουν στον καθαρισμό ώστε να έχομε πρόσβαση και από τοχωριό μας προς το παρόν τουλάχιστον με τα πόδια !

Ώρα 8:30 το πρωΐ συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού μας.
                                             
                                             

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ "Ο ΠΑΜΙΣΟΣ") ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ :
  Τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του χωριού αιδ/τατο π. Στυλιανό Λιακέα στο χώρο του πλατάνου του χωριού μας όπου ήρωες - αγωνιστές σκοτώθηκαν ή απαγχονίσθηκαν κατά την επανάσταση εναντίον της τουρκοκρατίας(οι Γνωστοί είναι από Πολιανή και Άγριλο).
  Στη συνέχεια και εντός της αιθούσης του ΚΑΦΕ -ΗΛΙΑ ΧΑΝΤΖΗ έγινε ομιλία (πανηγυρικός) κατανοητή και γεμάτη υπέροχα στοχευμένα νοήματα γιά την διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου (Ευαγγελισμός – Επανάσταση 1821) από την θεολόγο Κα Μαγδαλινή Αναστασοπούλου.
  Κατόπιν το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αριοχωρίου χόρεψε με επιτυχία παραδοσιακούς χορούς.
  Ακολούθησε προβολή επίκαιρης ταινίας .
  Η εκδήλωση επενδύθηκε και με επίκαιρες παρουσιάσεις από τον Αγώνα του 1821.
  Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας και ιδιαιτέρως, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αριοχωρίου, την ομιλήτρια Κα Μαγδαλινή Αναστασοπούλου με τον σύζυγό της Κο Αναστασόπουλο Ευστάθιο, τον Πρόεδρο Αρφαρών Κο Κων/νο Φέστα μετά της συζύγου του Αγγελικής, τον Ιερέα του Αριοχωρίου αιδ/τατο π. Αθανάσιο Φλώρο,τον Κο Αθανάσιο Δικαίο ο οποίος εκπροσώπησε τον ιερέα της Πολιανής αιδ/τατο π. Ευστάθιο Δικαίο καθώς και όλους όσους θα ήθελαν να παραβρεθούν αλλά δεν ΄μπόρεσαν.

                       
                                                                  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
































 


 

 

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
1. ΕΟΡΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΕΣ !
2. ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821(ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ)
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ !
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ !
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !


                                           

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ  ΣΗΜΕΡΑ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 !
ΚΑΛΗ  ΔΥΝΑΜΗ   ΣΕ  ΟΛΟΥΣ.
ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ !

 

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

 ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ <ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ "Ο ΠΑΜΙΣΟΣ"> ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ, ΤΡΙΠΟΔΩΝ 1.
 ΕΓΙΝΕ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2017,
Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ(ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,ΕΓΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ) 
ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ .
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ ,ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑΣ" ΕΤΥΧΕ ΣΤΗΝ ΖΑΡΚΑΔΑ ΜΑΡΙΑ.
ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΠΑΝΤΑ ΤΥΧΕΡΗ!

                                             ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
 
                                             









Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΕΣ :
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ  ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ " ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΓΙΟΦΛΩΡΙΤΩΝ "Ο ΠΑΜΙΣΟΣ" 

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 12 ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΣΤΟ " ΚΑΦΕ ΠΛΑΚΑ". ΤΡΙΠΟΔΩΝ 1 , ΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΔΙ' ΑΛΗΛΛΟΓΡΑΦΙΑΣ. 

                                                                                          ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2107
ΑΓΙΩΝ  ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ .
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΟΥΛΕΣ !
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΣΑΣ !

Βιογραφία
Και οι σαράντα αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, οι Άγιοι σαράντα συλλαμβάνονται αμέσως από τον έπαρχο Αγρικόλα (στη Σεβάστεια). Στην αρχή τους επαινεί και τους υπόσχεται αμοιβές και αξιώματα, για να αρνηθούν την πίστη τους. Τότε ένας από τους σαράντα, ο Κάνδιδος, απαντά: «Ευχαριστούμε για τους επαίνους της ανδρείας μας. Άλλ' ο Χριστός, στον όποιο πιστεύουμε, μας διδάσκει ότι στον καθένα άρχοντα πρέπει να του προσφέρουμε ό,τι του ανήκει. Και γι' αυτό στο βασιλέα προσφέρουμε τη στρατιωτική υπακοή. Αν, όμως, ενώ ακολουθούμε το Ευαγγέλιο, δεν ζημιώνουμε το κράτος, αλλά μάλλον το ωφελούμε με την υπηρεσία μας, γιατί μας ανακρίνεις για την πίστη πού μορφώνει τέτοιους χαρακτήρες και οδηγεί σε τέτοια έργα;» Ο Αγρικόλας κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τους επιβληθεί με ήρεμο τρόπο και διέταξε να τους βασανίσουν. Οπότε, μια παγωμένη χειμωνιάτικη νύχτα, τους ρίχνουν στα κρύα νερά μιας λίμνης. Το μαρτύριο ήταν φρικτό. Τα σώματα άρχισαν να μελανιάζουν. Αλλα αυτοί ενθάρρυναν ο ένας τον άλλο, λέγοντας: «Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος. Λίγο ας υπομείνουμε και σε μια νύχτα θα κερδίσουμε ολόκληρη την αιωνιότητα».
Ενώ προχωρούσε το μαρτύριο, ένας μόνο λιποψύχησε και βγήκε από τη λίμνη. Τον αντικατέστησε όμως ο φρουρός (Αγλάϊος), που είδε τα στεφάνια πάνω από τα κεφάλια τους. Ομολόγησε το Χριστό, μπήκε στη λίμνη και μαζί με τους 39 παίρνει και αυτός το στεφάνι του μαρτυρίου, αφού μισοπεθαμένους τους έβγαλαν το πρωί από τη λίμνη και τους συνέτριψαν τα σκέλη. Τα μαρτυρικά λείψανα ευρέθησαν από τους Χριστιανούς σε κάποιο γκρεμό, όπου είχαν συναχθεί κατά θεία οικονομία και ενταφιάσθηκαν με ευλάβεια.
Στον Ευεργετινό αναφέρεται ότι ενώ οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες βρίσκονταν στο στάδιο της αθλήσεως έχοντας παραμείνει όλη τη νύχτα μέσα στην παγωμένη λίμνη και καθώς τους έσερναν στον αιγιαλό για να τους συντρίψουν τα σκέλη, η μητέρα ενός Μάρτυρος παρέμενε εκεί πάσχουσα με αυτούς, βλέποντας το παιδί της που ήταν νεότερο στην ηλικία από όλους, μήπως και λόγω του νεαρού της ηλικίας και της αγάπης προς την ζωή, δειλιάσει και βρεθεί ανάξιο της τιμής και της τάξεως των στρατιωτών του Χριστού. Στεκόταν λοιπόν, εκεί και άπλωνε τα χέρια της προς το παιδί της λέγοντας: «Παιδί μου γλυκύτατο, υπόμεινε για λίγο και θα καταστείς τέκνο του Ουράνιου Πατέρα. Μην φοβηθείς τις βασάνους. Ιδού, παρίσταται ως βοηθός σου ο Χριστός. Τίποτε δεν θα είναι από εδώ και πέρα πικρό, τίποτα το επίπονο δεν θα απαντήσεις. Όλα εκείνα παρήλθαν, διότι όλα αυτά τα νίκησες με τη γενναιότητά σου. Χαρά μετά από αυτά, άνεση, ευφροσύνη. Όλα αυτά θα τα γεύεσαι, διότι θα είσαι κοντά στον Χριστό και θα πρεσβεύεις εις Αυτόν και για μένα που σε γέννησα».
Τα λείψανα των Αγίων βρήκε με θεία οπτασία, το έτος 438 μ.Χ., η αυτοκράτειρα Πουλχερία (βλέπε 17 Φεβρουαρίου) κρυμμένα στο ναό του Αγίου Θύρσου, πίσω από τον άμβωνα, στον τάφο της διακόνισσας Ευσέβειας σε δύο αργυρές θήκες, οι οποίες κατά την διαθήκη της Ευσέβειας, είχαν εναποτεθεί στον τάφο της στο μέρος της κεφαλής της. Στην συνέχεια η Πουλχερία οικοδόμησε ναό έξω από τα τείχη των Τρωαδησίων.
Σπουδαία από ιστορικής απόψεως θεωρείται από νεότερους ερευνητές η Διαθήκη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, η οποία αποσκοπεί στο να παρεμποδίσει τον διασκορπισμό των ιερών λειψάνων τους μεταξύ των Χριστιανών, πράγμα συνηθισμένο στην Ανατολή κατά τους χρόνους εκείνους.
Οι γονείς του Μεγάλου Βασιλείου (βλέπε εδώ), που κατείχαν «κόνιν» και τεμάχια των ιερών λειψάνων των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, ανήγειραν τον πρώτο ναό στην Ανατολή εις τιμήν των Αγίων, όπου και ετάφησαν, σε κτήμα τους στον Πόντο.
Ναός αφιερωμένος στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες υπήρχε στην περιοχή Μέση της Κωνσταντινούπολης, που είχε ανεγερθεί από τον αυτοκράτορα Τιβέριο Α’ (579 - 582 μ.Χ.) και συμπληρωθεί από τον αυτοκράτορα Μαυρίκιο (582 - 602 μ.Χ.). Το ναό κατεκόσμησε ο Ανδρόνικος ο Κομνηνός (1183 - 1185 μ.Χ.). Στο ναό αυτό λειτουργούνταν κατά την ημέρα της μνήμης των Αγίων Μαρτύρων οι αυτοκράτορες. Άλλοι ναοί υπήρχαν:
α) στο παλάτι, και ο οποίος πανηγύριζε στις 27 Αυγούστου,
β) στη νήσο Πλάτη, ἢ Πλατεία,
γ) στη μονή της Χώρας,
δ) στην Έμμεσα της Συρίας.
Η Σύναξη αυτών ετελείτο στο αγιότατο Μαρτύριό τους πλησίον του Χαλκού Τετραπύλου.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Άγιοι Τεσσαράκοντα Μάρτυρες είναι προστάτες της Ι. Μ. Ξηροποτάμου στο Άγιον Όρος, το Καθολικό της οποίας τιμάται στη Μνήμη τους.
Κατά τους Παρισινούς Κώδικες 1575 και 1476 τα ονόματα τους ήταν: Κυρίων, Κάνδιδος (ή Κλαύδιος), Δόμνας, Ευτύχιος (ή Ευτυχής), Σεβηριανός, Κύριλλος, Θεόδουλος, Βιβιανός, Αγγίας, Ησύχιος, Ευνοϊκός, Μελίτων, Ηλιάδης (ή Ηλίας), Αλέξανδρος, Σακεδών (ή Σακερδών), Ουάλης, Πρίσκος, Χουδίων, Ηράκλειος, Εκδίκιος, (ή Ευδίκιος), Ιωάννης, Φιλοκτήμων, Φλάβιος, Ξάνθιος, (ή Ξανθιάς), Ουαλέριος, Νικόλαος, Αθανάσιος, Θεόφιλος, Λυσίμαχος, Γάϊος, Κλαύδιος, Σμάραγδος, Σισίνιος, Λεόντιος, Αέτιος, Ακάκιος, Δομετιανός (ή Δομέτιος), δυο Γοργόνιοι, Ιουλιανός, (ή Ελιανός ή Ηλιανός), και Αγλάϊος ο καπικλάριος. (Ορισμένοι Κώδικες αναφέρουν και επιπλέον των σαράντα ονόματα, όπως αυτά των Αγίων Αειθάλα, άλλου Γοργονίου κ.λ.π.).
Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείω Πνεύματι, συγκροτηθέντες, δῆμος ὤφθητε, τροπαιοφόρος, Ἀθλοφόροι Χριστοῦ Τεσσαράκοντα, διὰ πυρὸς γὰρ καὶ ὕδατος ἔνδοξοι, δοκιμασθέντες λαμπρῶς ἐδοξάσθητε. Ἀλλ' αἰτήσασθε, Τριάδα τὴν ὑπερούσιον, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.