Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

  Mία από τις πιό σπουδαίες διαφορές του ανθρώπου από  τα ζώα αναδεικνύει η σημερινή περικοπή του Ιερού Ευαγγελίου, η λεγομένη "Του Ασώτου" και είναι η δυνατότητα του ανθρώπου να συναισθάνεται την καταστασή του "εις εαυτόν ελθών" και ως τρεπτό όν  να την αλλάζει, εφόσον το επιθυμεί, ενθυμούμενος την αγία  και βασιλική  καταγωγή του, όπως ο Άσωτος της παραβολής που επανήλθε με τιμές στον φιλόστοργο πατέρα του.
  Αυτό ισχύει για άτομα, κοινωνίες και έθνη.
  Έτσι, εάν έλθουμε  εις εαυτόν, συναισθανόμενοι την κατάσταση που έχομε περιπέσει από τον τρόπο ζωής μας  και τα  λάθη μας, θα σταματήσουμε να είμαστε χοιροβοσκοί, να καταντούμε υπηρέτες σε ξένες αυλές  και να τρώμε  κέρατα(τα γνωστά  ξυλοκέρατα-κάθε είδους προϊόντα που πασάρονται  από την Δύση) ξεχνώντας την ευλογημένη παράδοση των προγόνων μας.
  Σε πολλά από αυτά αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του  στην ΕΤ2 ο γνωστός και σπουδαίος φιλόσοφος  της εποχής μας Κος Χρήστος Γιανναράς με πλήρη σαφήνεια  και υπέροχα  συγκροτημένο και μεστό  λόγο.
  Αλλά που καιρός γι΄αυτά, αυτά ενοχλούν το δυτικότροπο πρόγραμμα της ζωής μας, εμείς γεμίζουμε με καρναβάλια, κόκκινες και λευκές νύχτες, πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης και άλλα πολλά!
 Σωστά λοιπόν αξίζει να πούμε, όπως σε άλλη Ευαγγελική Περικοπή αναφέρει ο Χριστός σε μαθητή του "ἄφες τοὺς νεκροὺς θάψαι τοὺς ἑαυτῶν νεκρούς"(άσε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους), εννοώντας φυσικά την πνευματική τους κατάσταση, όπως του Ασώτου, που είναι  βέβαια ίδια με την σημερινή κατάσταση. Λοιπόν "εις εαυτόν έλθομεν" 


       ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΤΡΙΩΔΙΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. 
  ΚΑΛΗ  ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΣΕ  ΟΛΟΥΣ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου